‭045 312 4744‬ info@tienaakotona.info

Haluatko tietää jostain, josta luet ennen pitkää uutisista?

Ottaessani IRC:tä käyttöön vuonna 1993 se oli minusta niin loistava kommunikointialusta, että olisin toivonut kaikkien heti huomenna ottavan sen käyttöön.

Mutta kun useimmilla ei ollut edes internettiä.

Siellä 2010 tienoilla suosittelin ostamaan Bitcoineja, kun ne olivat vielä kymmeniä euroja — nyt ne ovat kymmeniä tuhansia euroja.

Nyt ajattelin kertoa asioita, jotka muuttavat maailmaa, mutta tämä muutos tulee niin varkain, että huomaat sen vasta, kun se on tapahtunut. Tai sitten esim. NFT:t pamahtavat ihan täysillä kaikkien tietoisuuteen.

Noniin, mutta aloitetaan Clubhousesta. Sinun ei tarvitse pitää kyseisestä musiikkityylistä käyttääksesi tätä modernia somea. Kaikki täällä perustuu puheeseen — et voi chatata toisten kanssa. CH perustuu huoneisiin, joihin pääsee liittymään vapaasti tai kutsulla. Huoneet ovat jaettu kiinnostuksen mukaan ja niistä voi löytää julkimoita ja muita silmäätekeviä puhumassa milloin mistäkin.

Huoneissa on lava ja yleisö — kuka tahansa voi nostaa kätensä ja pyytää päästä lavalle puhumaan. Kuulemma jo viimeistään vuoden kohdalla introverteinkin on halunut ryhtyä kommunikoimaan ventovieraiden kanssa.

Mikäli pitää podcasteista tai radio-ohjelmista, tämä on ehdottomasti mielenkiintoinen some, jossa suomalaisia on vielä vähän, mutta toisaalta sitä kautta myös sopivan rajattu ryhmä.

Toinen rajaus on, ettei sovellus toimi kuin iPhonella. Tämän lisäksi tähän uuteen ja vallankumoukselliseen alustaan ei pääse kuka tahansa — tarvitset kutsun.

Koulutukseni (joka siis on nykyään ilmaista, mutta rajattu valituille) ansioituneemmat voivat saada kutsun Clubhouseen ja ryhtyä oppimaan mistä ikinä haluatkin tietää enemmän ja tutustua ihmisiin hyvin inhimmillisellä tavalla.

Entäs sitten Artio?

Artion tarkoituksena on tehdä taiteen ostamisesta helpompaa ja auttaa taiteilijoita tienaamaan. Entäpä jos et osaa tehdä taidetta? Ei hätää — voit ryhtyä virtuaaligalleristiksi!

Tehtävänäsi on kerätä taiteiljoita ja lisätä heidän teoksiaan Artioon ja tienata passiivista tuloa  taiteenmyynnistä. Applikaatiota ei ole vielä suurelle yleisölle julkaistu, mutta siitä on saatavilla Android-versio. 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.artio

Kysy lisää, jos haluat ryhtyä e-galleristiksi. Katso Artion nettisivu!

Entäpä ne NFT:t?

Minkä tahansa voi tokensioida. Kertoopa paljon. No ei kerrokaan. Tämä on niin laaja teema, että voisin pitää siitä ihan oman podcastin, mutta sitä ennen lainaan muiden tavaraa.

Tässä lyhyt esimerkki mitä NFT:t voivat olla ja miksi nyt on hyvä hetki ryhtyä keräämään virtuaalikolikoita, joissa on yhtä lailla nousun mahdollisuudet kuin Bitcoinissa, mutta tämän lisäksi kyse on isommasta kijanpidon ja talouden muutoksesta. JA tässä hommassa pääsee helpolla mukaan tai jopa löytämällä NFT:tä ilmaiseksi!

Tässä esimerkkejä taideteoksista, jotka saivat hämmentävän nopean arvonnousun tässä uudessa universumissa 

Miten voit muuttaa taideteoksen NFT-muotoon

Ja tosta voi aloittaa tiputtaa lohkoketjuun omaa tai tuttavasi taidetta.