‭045 312 4744‬ info@tienaakotona.info

Minulla oli tänään ilo päästä pohtimaan milloin sisältö on riittävän asiapitoista ja milloin se kääntyy myymisen puolelle. Itse asiassa pohdin tätä jo eilen kun luin Seth Godinin Permission Marketingin arvosteluita. Pääsääntöisesti positiivisia arvosteluita kerännyt kirja oli jäänyt kuitenkin erään lukijan mieleen pidennettynä Seth Godin yrityksen mainoksena. En voi antaa omaa arvioitani, sillä tuntemattomasta syystä Amazonin audiokirja-arkistosta en kyennyt eilen latamaan teosta ja ajattelin, että tämä kuuluu niihin kirjoihin, jotka kuuntelen. Aivan kuten jotkut tekstit ovat sellaisia, jotka sanelen.

Etenkin suomalainen on allerginen sille, että hänelle myydään jotain. Joko ajatuksia tai tuotteita. Tämä tuottaa omat haasteensa toiselle puolelle, jossa omasta tarinastaan on kerrottava riittävän paljon, jotta se näkyisi euroina pankkitililä (tässä yhteydessä en mene muihin valuuttoihin tai tienaamistapoihin). Onko tämä tienaa kotona sivusto yksi pidennetty mainos?

Tätä on hyvä pohtia ja otan mieluusti kommenttia vastaan — närkästynyt kommenttikin vahvistaa sitä, että tämä aiheuttaa jotain tunnereaktioita. Ilman että ketään ärsyttäisi tai kukaan saisi minkäänlaisia tuntemuksia, jää tämä sivusto tyhjäksi. Sellaiseksi kotonatienataan netistä rahaa nopeasti -sivustoksi, jota netti on pullollaan.

Toki tämäkin teksti vahvistaa “asiantuntijuutta”. Tämä termi voidaan ristivalottaa monessa merkityksessä ja ne, jotka osallistuvat kursseilleni kuulevat ainakin kolme eri merkitystä nettimaailmassa.

Kun kuitenkin tiedämme, että yhä useimmat joutuvat/pääsevvät tarjoamaan asioita ilmaiseksi, jotta he pääsisivät myymään osaamistaan tai tuotteitaan halvalla ja sitten myöhemmin normaalein ehdoin, on sitä omaa juttua kerrottava niin useassa yhteydessä useaan kertaan, että jostain saattaa syntyä mielikuva henkilöstä joka haluaa vain promottoaa omia juttujaan.

Koska tämä kokemus on aina kovin subjektiivinen voi samassa tilanteessa olla henkilöitä, joilta mainostus menee täysin ohi sillä tilaisuus on muuten niin antoisa ja toisessa ääripäässä toinen henkilö ei kykene näkemään tilanteessa mitään, mistä voisi oppia, sillä filtteroi toisen sanoman pelkkänä mainospuheena.

On palveluita, pelejä, aplikaatiota, pdf:iä ja muita digitaalisia tuotteita, joiden ilmaisuus on äärimmäisen näennäistä. Tuotteita, joista ei käytännössä ole mitään hyötyä ilmaisversiosta tai sen ilmaisuuden hinta on liian kova. Sitten on yrityksiä ja palveluita, joissa ei ole mitään syytä maksaa mistään, koska sen pääasiallinen käyttötarkoitus hoituu ilman lisämaksuja. Tässä ristiaallokossa jokaisen digitaalisessa maailmassa tienaamista yrittävän on seilattava.

Mikäli digitaalisten tuotteiden hinnoittelu ja bisneslogiikka rullaa kuin vettä vaan, saatat löytää todella toimivan reseptin ihan omin voimin. Silloin et välttämättä tarvitse palveluitani. Mutta mikäli koet tällaisten kysymysten olevan merkittävä pullonkaula oman netistä rahaa -konseptin saamiseksi toimimaan, ei ole mitään syytä olla pyytämättä apua.

Olen taipuvainen antamaan maksutonta konsultointia etenkin konspetin / sivuston / yrityksen / yhdistyksen alkutaipaleelle, mutta se ei toimi samalla tavalla kuin premium / pro -palvelu. Se ehkä synnyttää ajatuksia ja tehtävälistoja, mutta matkallesi saat mukaan ilmaisen kartan, mutta et matkaopasta. Mutta kun pidät huolta matkaoppaasi tarpeista, et joudun internetin pimeille kujille eikä sinua tulla huijatuksi ansoihin, jota verkko on pullollaan.

Itse olen saanut inspiraatioita lukemattomista suunista. Viime aikaisista ajattelijoista, jotka ovat vaikuttaneet toimintaani Seth Godinin lisäksi ovat mm. Jari Sarasvuo, Jeremy Qvick, Alf Rehn tai vaikka Riku ja Tunna… and many more. Voisin joskus tehdä pidempää listaa sillä muutaman nimen esillenostaminen on lähes epäreilua kaikkia muita kohtaan.

Tämä tavallista pidempi kirjoitus ennakoinee sitä, että syksyllä olisi tulossa uutta podcastia webinaarien lisäksi. Webinaarien järjestäminen onkin aivan uutta tienaakotona-sivustolla, mutta täydentää luontevasti tarjontaa… meidän ei ole tarvinnut mennä ensimmäisenä sinne missä nyt kohkaaminen on isointa; asiakkaita riittää muutenkin, mutta koska olemme saaneet lisää tekijöitä ja osaajia, tuokaamme heille töitä vielä kun rosteri ei ole täynnä. Vielä kun hinnat eivät ole pilvissä. Jotta jonain päivänä itse voisit kulkea kohti tienaamispolkua, joka ei kuitenkaan ole suoraviivainen tai ongelmaton. Tänään on hyvä päivä aloittaa.