‭045 312 4744‬ info@tienaakotona.info

Olet varmaan törmännyt sivustoon, joka mainostaa maksavansa sinulle mielipiteistä — kannattaako minun uhrata aikaa niihin?
On tietenkin oma kysymyksensä mihin arvokkaimman pääoman — oman käytettävissä olevan aikansa — käyttää, mutta toisinaan näissä kyselyissä on ihan kohtuullinen tuntipalkka vaivaan ja osaamistasoon nähden.

Netistä löytyy myös sivustoja, jossa joudut maksamaan, jotta pääset antamaan mielipiteesi; näihin diileihin en välttämättä suosittele lähtemään.

Sen sijaan jos ainoa, mitä voit menettää on aikasi, suosittelen miettimään onko sinulla luppohetki, jotka haluaisit käyttää muuhun kuin tyhjään facetteluun (odottelu pysäkillä / liikennevälineessä tai muita toistuvia arkitoimia, joissa olet ns. tekemättä mitään järkevää). Parhaimmista kyselyistä (esim. Streetalkers), voit tienata vartissa 20€ lahjakortin — ei aivan surkea malli.
Toinen jo kohtuullisen vakiintunut kyselysivusto on Triaba, jonka kyselyistä saa 40c-2€ / kpl. Käytännösä näiden täyttämiseen menee joitakin minuutteja, joten sitä voi kutsua tuntipalkaksi, vaikka ei miksikään kovin kummoiseksi.

Kolmas vaihtoehto löytyy tästä:Yhtä kaikki kyselyitä ei suinkaan ole aina saatavilla, joten miksikään elannoksi tätä ei voi kutsua. Enemmänkin voidaan ajatella, että pääset silloin tällöin ilmaiselle lounaalle tai voit vaikka lunastaa Motonetin lahjakortteja.